Nico Vermaas - Inficium

MKB Advies en Coaching
HR Advies
Teamcoaching
Persoonlijke coaching

Griegstraat 8
3284 BB Zuid-Beijerland

nico@inficium.com
+31 (0)6 225 512 76


Nico Vermaas

Ik ben Nico Vermaas, ondernemer vanuit het hart. Oprichter en eigenaar van Inficium, Smart ondernemers en Smart werving. Oprichter en voorzitter van stg. Budo Business Network en Hapkido Hoeksche Waard.

Mijn verhaal begon in 2002 toen ik de kans kreeg om voor mijzelf te beginnen. Ik werd gevraagd om compagnon te worden in een bedrijf voor audiovisuele installatieprojecten. Ik had mijn opleiding in techniek en ervaring in verkoop, dus na een nieuw bedrijfsplan geschreven te hebben ben ik gestart.

Na 11 jaar kwam daar door heftige omstandigheden een einde aan, maar wat heb ik een hoop geleerd! Bedrijf overnemen, omzetten van vof naar BV, panden kopen, pand verhuren, afscheid nemen van compagnon, nieuwe compagnon erbij, nog een bedrijf oprichten, verkoop van dat bedrijf en uiteindelijk een faillissement met alle gevolgen van dien. Een heel zware periode volgde…

Toch sta ik in het leven met het motto: ‘Het verleden geeft je informatie, gebruik die!’

Nee op dat moment denk je daar echt anders over, snel leg je de schuld buiten jezelf. Maar je bent er zelf telkens bij! Ik kwam ook tot het inzicht dat de meest effectieve manier om te leren van situaties is door naar jezelf te kijken, wie was ik en wat had ik anders kunnen doen. Dat geeft veel rust en groei.

Je kan het niet alleen, we hebben allemaal integere mensen om ons heen nodig waar je mee kan klankborden.

Ik mag mijzelf ervaringsdeskundige noemen en ben mij gaan verdiepen met de opleidingen Organisatie psychologie en Systemisch coachen. Om op alle vraagstukken die een ondernemer heeft te kunnen anticiperen, heb ik goede partners gevonden om het platform Smart ondernemers compleet te maken.

Neem contact op